Cannabis bij Multipele Sclerose (MS)

Cannabis bij Multipele Sclerose - The Green Passion

Het is nog niet mogelijk MS te genezen! 
Wel kan de neuroloog verschillende medicijnen proberen om de afweer te onderdrukken. 
Verder kan de arts cannabis voorschrijven bij ernstige klachten van pijn, spierkramp of spiertrekkingen.

De oorzaak is niet bekend

Multipele Sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Hierbij ontstaat schade aan het isolatiemateriaal (myeline), dat rondom de zenuwen in de hersenen en het ruggenmerg zit. Wat de oorzaak van die schade precies is, is nog niet bekend. Wel is bekend dat het afweersysteem (immuunsysteem) een rol speelt.

De klachten kunnen zeer uiteenlopend zijn: oogklachten, verlammingsverschijnselen van armen en/of benen, spierkrampen, pijn, vermoeidheid en gevoelstoornissen, zoals tintelingen. Bij sommige mensen gaan de klachten op en neer, bij anderen nemen ze langzaam toe.

Behandeling

De neuroloog verschillende medicijnen proberen om de afweer te onderdrukken. 
Behandeling van MS met cannabis is uitermate effectief gebleken bij het onder controle houden van de vele symptomen van multiple sclerose (MS).  Een behandelaar cannabis voorschrijven bij ernstige klachten van pijn, spierkramp of spiertrekkingen.

Werking

Het is niet bekend hoe cannabis werkt bij MS. De werkzame bestanddelen van cannabis lijken effect te hebben op het verwerken van pijnsignalen in de hersenen. Ook is er invloed op het braakcentrum, op het geheugen en de aansturing van de skeletspieren (motoriek).

Effect

Hoe snel en hoe lang cannabis werkt is per persoon verschillend en hangt ook af van de manier waarop het wordt gebruikt. De inhalatie werkt snel, al binnen enkele minuten. De thee begint na een half tot anderhalf uur te werken; de werking houdt 4 tot 8 uur aan. Of het middel uw klachten voldoende bestrijdt is na 1 tot 2 weken te beoordelen.

 

Kpni Therapeut (Klinische Psycho-Neuro-Immunologie)
 
 
The Green Passion biedt onafhankelijke informatie voor en over uw gezondheid.
Zo bent u op de hoogte van de laatste medische inzichten, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

volg ons op instagram

Instagram did not return any images.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Dismiss